Meest gestelde vragen

Meest gestelde vragen2020-12-16T22:08:15+00:00
Hoe kan ik jullie het beste bereiken?2020-09-09T19:20:59+00:00

Door het groot aantal aanvragen die we dagelijks krijgen, hebben we moeten besluiten ons telefoonnummer en e-mail-adres van de website te halen. Via deze “Meest gestelde vragen” proberen we u zo goed mogelijk te informeren. Mocht u toch nog vragen hebben dan kunt u deze kenbaar maken via ons contactfomulier.

Hoe verdelen jullie de puppy’s?2020-09-09T19:36:00+00:00

Als de pups 8 weken oud zijn kunnen ze naar de nieuwe eigenaren. In principe mogen de puppy kopers kiezen uit de puppy’s, maar wij adviseren wel daarbij. De eerste op de wachtlijst mag als eerste (na ons zelf) een pup kiezen. Wij plannen de ophaal afspraken op volgorde van de wachtlijst.

De keuze bepaling en de definitieve verkoop gebeurd dus op het allerlaatste moment als de puppy’s opgehaald worden. We behouden ons het recht voor om een puppy niet te verkopen indien wij daar aanleiding toe zien.

Wanneer plannen jullie weer een nest?2020-09-09T19:29:02+00:00

Wij plannen één of twee nesten per jaar. Van te voren is het erg moeilijk aan te geven wanneer dat zal zijn. We zijn afhankelijk van de natuur en zullen steeds moeten afwachten wanneer de teefjes loops worden en of de dekkingen ook lukken. Daarom publiceren wij onze nesten op Facebook en de website pas als we zeker weten dat ons teefje dragend is. Aanmelden voor de wachtlijst is pas dan mogelijk indien wij het nest gepubliceerd hebben. Wij leggen op dat moment ook uit hoe u zich kunt aanmelden voor de wachtlijst.

Hoe verloopt de aankoop van een puppy?2020-09-09T19:43:22+00:00

Wij plannen één of twee nesten per jaar afhankelijk wat er mogelijk is op dat moment.
We openen de wachtlijst pas als we zeker weten dat we ook pups krijgen. We publiceren dat op Facebook en onze website. Als jullie onze Facebook pagina liken worden jullie vanzelf op de hoogte gehouden.

Na de publicatie kunnen geïnteresseerden zich inschrijven op de wachtlijst. Wij beginnen dan met degene die zich het eerste melden en maken dan een telefonische afspraak waarin we alles uitleggen. Bij een klik van beide kanten reserveren we een plekje op de wachtlijst. Op dat moment weten we nog niet hoeveel pups we krijgen en welk geslacht de pups hebben. Het moet natuurlijk allemaal nog geboren worden. Als de pups geboren zijn beginnen we bovenaan de wachtlijst met het voorlopig verdelen van de puppy’s. Ze zijn dan voorlopig gereserveerd.

De eerste afspraak maken we op het moment dat het nest stabiel is. We plannen dan afspraken waarin we elkaar leren kennen en waarbij jullie de pups en moeder kunnen zien. De reu is dan ook te zien als we onze eigen reu gebruikt hebben. Het kan ook zijn dat we buitenlandse reuen gebruiken, die zijn dan uiteraard niet te zien maar daar hebben we wel afbeeldingen van.

Als er van beide kanten een klik is wordt de pup definitief gereserveerd. Vervolgens mogen de puppy kopers  wekelijks de puppy’s komen bezoeken om ze te bekijken en als ze oud genoeg zijn ook met ze te knuffelen. We plannen daarvoor wekelijkse bezoekuren. Afhankelijk van de grote van het nest worden meerdere puppy kopers gezamenlijk uitgenodigd.

Als de pups 8 weken zijn kunnen ze naar de nieuwe eigenaren. In principe mogen ze kiezen maar wij adviseren wel daarbij. De eerste op de wachtlijst mag als eerste (na ons zelf) een pup kiezen.

De definitieve verkoop gebeurd dus op het allerlaatste moment als de puppy’s opgehaald worden. We behouden ons het recht voor om een puppy niet te verkopen indien wij daar aanleiding toe zien.

De verdeling en keuze van de puppy’s gebeurd op het moment dat de puppy’s opgehaald worden.

 

Kan ik een afspraak maken om kennis met jullie te maken?2024-03-23T13:11:39+00:00

Wij krijgen veel aanvragen voor puppy’s. Het is een hobby van ons en daardoor onmogelijk te realiseren om met alle geintereseerden een afspraak te maken om naar onze honden te komen kijken en kennis te maken. Na de publicatie van een nest kunnen geïnteresseerden zich inschrijven op de wachtlijst. Wij beginnen dan met degene die zich het eerste melden en maken dan een telefonische afspraak waarin we alles uitleggen. Bij een klik van beide kanten reserveren we een plekje op de wachtlijst. Op dat moment weten we nog niet hoeveel pups we krijgen en welk geslacht de pups zullen hebben. Het moet natuurlijk allemaal nog geboren worden. Als de pups geboren zijn beginnen we bovenaan de wachtlijst met het voorlopig verdelen van de puppy’s. Ze zijn dan voorlopig gereserveerd.

De eerste afspraak maken we op het moment dat het nest stabiel is. We plannen dan afspraken waarin we elkaar leren kennen en waarbij jullie de pups en moeder kunnen zien. De reu is dan ook te zien als we onze eigen reu gebruikt hebben. Het kan ook zijn dat we buitenlandse reuen gebruiken, die zijn dan uiteraard niet te zien maar daar hebben we wel afbeeldingen van. Als er dan van beide kanten een klik is wordt de pup definitief gereserveerd.

Hoe kan ik mij aanmelden voor op de wachtlijst?2024-03-23T13:10:12+00:00

We openen de wachtlijst pas als we zeker weten dat we ook pups krijgen. We publiceren dat op Facebook en onze website. Als jullie onze Facebook pagina liken worden jullie vanzelf op de hoogte gehouden. Na de publicatie kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor de wachtlijst op de website.

Exporteren jullie ook naar het buitenland?2020-09-09T19:48:24+00:00

In verband met de EU Rabiës wetgeving die voorschrijft dat puppy’s ingeënt moeten zijn en dat er een incubatie tijd van 3 weken gerespecteerd moet worden betekend dat de puppy’s niet eerder dan met 15 weken naar België, Duitsland, Luxemburg gexporteerd mogen worden. Dat vinden wij veel te laat voor de socialisatie van de pup. Om deze reden exporteren wij geen puppy’s naar bovenstaande landen.

Ga naar de bovenkant